skip to Main Content

28. oktoobril 1935 toimus avaaktus Eesti Adventkoguduse misjonikoolis. Kristlikku haridust pakkuvas koolis alustas esimesel aastal õppimist 21 õpilast ning lisaks veel mõned vabakuulajad. Kooliruumidena kasutati Tallinna Mere puiestee palvela väikesi saale. Oma misjonikooli tulihingeline pooldaja oli tollane Liidu esimees Eduard Ney, kes väärtustas kristliku hariduse tähtsust. Tänu tema jõupingutustele sai teoks unistus oma koolist. Misjonikool tegutses kuni 1940. aasta kevadeni ning paljud selle lõpetajatest asusid hiljem tööle Jumala viinamäel.
Kooli eesmärgiks oli pakkuda noortele tarkust, mis on vajalik siinses elus ja mis teeb neid kõlblikuks igavese elu jaoks. (Misjoniteated nr 11, Tallinnas 1935)

Üleskutse: Võta eesmärgiks läbi lugeda mõni adventkoguduse väljaanne, et ka ise vaimulike teadmiste poolest edeneda!

Back To Top