skip to Main Content

Kirkas päevavalguses ja mitmesuguste häälte keskel ei ole puurilind suuteline selgeks õppima laulu, mida tema peremees talle õpetada püüab. Ta võib omandada küll väikese viisilõigu, mingi lühimotiivi, mitte kunagi aga täielikku meloodiat. Ent peremees katab puuri ja asetab selle kohta, kus lind kuuleb ainult seda viisi, mis tal tuleb selgeks saada. Lind üritab pimedas niikaua laulda, kuni see lõpuks õnnestubki. Seejärel eemaldatakse puurilt kate ja edaspidi suudab lind ka päevavalguses seda laulu esitada. Nii toimib oma lastega ka Jumal. Tal on meile õpetada oma laul ja kui me selle kannatuste keskel omandame, võime seda laulda igal ajal edaspidigi.

Paljud inimesed pole rahul oma elutööga. Võib-olla pole ümbritsevad tingimused kõige soodsamad. Nende aega võib kulutada igapäevane rutiinne töö, ehkki nad on enda arvates võimelised kõrgemate kohustuste täitmiseks. Sageli näib sellistele inimestele, et nende püüded ei kanna vilja ja neid ei osata hinnata. Tulevik tundub olevat ebakindel.

Pidagem aga meeles, et kuigi meie tehtav töö ei pruugi meile tunduda kõige meelepärasem, peaksime sellesse siiski suhtuma kui Jumala valikusse meie jaoks. Olgu meeldiv või mitte – kõige otsesemad kohustused kuuluvad tingimata täitmisele.(Ellen White, “Abi argipäevaks”, lk 10)

Üleskutse: Millise „laulu“ on Jumal sulle õpetanud? Kasuta seda Jumalalt saadud andi, et täna rõõmustada ja julgustada kedagi. Ole Jumalale tänulik nende laste ja noorte eest, kes hetkel Valgas orkestrilaagris oma andeid kasutavad.

Back To Top