skip to Main Content

Arusaamine, et minus pole loomu poolest midagi head, paneb mind põlvedele alandudes paluma, et Jumal ilmutaks end minu kaudu. Ma vajan sellist ettevalmistust, nagu Jeesus palus endale Jordani jõe kaldal: „Kristuse pilk näis tungivat läbi taeva, kui Ta avas oma hinge palves Jumalale. Ta teadis hästi, et patt oli kalgistanud inimsüdamed, ning neil oli väga raske mõista Tema missiooni ja võtta vastu lunastust. Ta anus Isalt väge võitmaks inimeste uskmatust, purustamaks ahelaid, millega Saatan oli neid sidunud“ (E. White, „Ajastute igatsus“, lk 111,112).

Ainult üleloomulik taevane vägi saab teha katkise inimese Jumala kosmilises plaanis kasutatavaks. See vägi saadakse sihikindlate palvete tulemusena. „Iga tööline peaks palvetama Jumala poole igapäevase Vaimuga ristimise pärast.“ E. White, „Apostlite teod“, lk 50). Ja just see on järgmine samm, mida näeme: Jeesus saab Püha Vaimu. (Gavin Anthony, Palvenädal 2016 – esmaspäev, Meie Aeg, november 2016, lk 16)

Üleskutse: Palveta täna ja edaspidi, et Jumal täidaks sind igapäevaselt oma Püha Vaimuga, et saaksid olla Tema tööriist.

Back To Top