skip to Main Content

Roomakatoliku koolis õppiv Marian märkas peagi, et Piibli käsud erinevad nendest, mida temale koolis õpetati. Tema küsimusele: “Miks on meil kaks dekaloogi?” vastas õppejõud: “Sest kirikul on õigus anda Jumalale korraldusi ja kirikule on antud võim Jumala Seadust muuta.” Aga Piiblit lugedes leidis Marian, et Seadusest ei tohi tühistada ka mitte kõige pisemat (Mt 5:17-19).

Pärast seda ei käinud Marian enam religioonitundides. /…/ Aastate pärast abiellus Marian Annaga. Kuigi katoliiklus on Poolas domineeriv, oli Anna protestantismist huvitatud. /…/

Ühel päeval märkas Anna maas üht reklaamilehte. Ta võttis selle üles ja nägi, et see reklaamis kirjalikku piiblikursust. Ta otsustas sellest osa võtta. Pärast kursuse lõpetamist sai Anna tunnistuse, mille andis isiklikult kätte kohaliku seitsmenda päeva adventkoguduse pastor, kes kutsus Annat järgmisel hingamispäeval jumalateenistusele.

Anna läkski kirikusse ja pärast jumalateenistust kiirustas ta koju, et oma mehega kogemust jagada. Erutatult rääkis ta Marianile kõigest ja soovitas ka temal järgmisel nädalal kirikusse minna, et teada saada, kas nad tõesti õpetavad seal Piibli järgi. /…/ Kui Marian kuulas hingamispäevakooli ja jutlust, meeldis talle see, mida kuulis.

“Nad tõesti õpivad Piiblit ja ma arvan, et me hakkame seal sagedamini käima!” ütles Marian. Viimaks said Marian ja Anna ristitud. (Misjonijutustused, 2017)

Üleskutse: Tee tänupalve Jumalale, et ta on su ellu andnud sõbra, kellele said “120 üleskutse” ajal erilisemalt tähelepanu pöörata. Palu indu ka edaspidi eriliselt aega pühendada isikliku misjonitöö tegemiseks. Palveta, et Jumal õnnistaks kirjaliku piiblikursuse tööd.

Back To Top